sâmbătă, 30 aprilie 2011

Rizoto cu rosii si busuioc

Ce iti trebuie:o ceapa; un fir de usturoi verde ( merge si usturoi normal); un pumn de orez;marar verde; cascaval; unt; 3 rosii (eu am pus rosii din conserva); busuioc uscat; ulei de masline; sare piper ; Delikat
Cum pregatesti: pui ceapa si usturoiul tocat marunt la calit in ulei de masline
Cand prind culoare pui peste orezul  si 2 lingurite de Delikat si lasi sa se prajeasca asa inca un minut.
Apoi torni apa cat sa cuprinda tot orezul si lasi sa fiarba pana cand orezul este moale tot adaugand apa.Cand orezul s-a inmuiat si apa a scazut aproape de tot pui peste o bucatica de unt , mararul tocat si cascavalul dat pe razatoare.
Amesteci si opresti focul. In alta tigaie calesti putin rosiile feliate in ulei de masline si busuic,
Cand s-au calit adaugi orezul si amesteci. Apoi opresti focul si mai pui putin patrunjel tocat.
Se poate servi asa cum este sau pe post de garnitura. Eu am servit cu cotlet de porc si conopida murata. GATA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu